Noaptea Cercetătorilor europeni și la Petrila în Valea Jiului
Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni (eveniment organizat în majoritatea statelor Uniunii Europene) face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.
De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.
Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, pe 27 Septembrie 2024. Peste 400 orașe europene și nu numai vor găzdui întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.
Dacă ai o minte curioasă, dacă îți dorești să începi o carieră în cercetare sau ești, pur și simplu, pasionat de știință, Noaptea Cercetătorilor Europeni este evenimentul cel mai potrivit pentru tine!
Aici poți întâlni cei mai prietenoși cercetători, ai ocazia să vezi și să asculți prezentările celor mai inovative proiecte, poți efectua cele mai trăsnite experimente, iar concursurile și surprizele îți vor face experiența participării una de neuitat.
Evenimentul se va organiza la Sala Ladislau Schmidt și Exploatarea Culturală Petrila.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:
17:00 Deschidere eveniment – prezentarea expozanților
17:30 Robotics Valley | Lansare sezon Robotics Valley 2024-25: comunicare și echipe
17:00 Mecanică și programare – Echipele de robotică ale liceelor din Valea Jiului participante la competiția națională First Tech Challenge vor prezenta diverse proiecte, roboți construiți de liceeni.
17:00 Biblioteca Orășenească Gheorghe Ittu Petrila | De bază, în Arduino – Prezentarea unor proiecte simple, realizate cu placa de dezvoltare Arduino.
17:30 Organizația Salvați Copiii Filiala Hunedoara | Laboratorul de experimente – experimente științifice simple, creative și amuzante.
18:30 Biblioteca Orășenească Gheorghe Ittu Petrila | Desenează-ți un joc. Atelier – Crearea unui joc video, cu un fundal și personaje desenate pe o coală de hârtie, cu ajutorul platformei Draw Your Game Infinite
19:00 Extrageri la Tombolă
19:30 Cercul de Artă Petrila | Umbre colorate – prezentarea unei instalații inedite, dătătoare de umbre colorate.
Evenimentul este organizat de către Bilioteca Orășenească din Petrila în parteneriat și finanțat de către DGAMPTHD, având ca parteneri organizatorici echipele membre ale Robotics Valley, Alpha Bit, RO063Wafy.