” Pornesc la drum într-un nou proiect politic pentru Petroșani”

Să nu mai spună cineva că 13 e zi cu ghinion!

În  cadrul ședinței Comitetului Politic Județean al organizației PSD Hunedoara s-a validat candidatura lui Tiberiu Iacob Ridzi, la alegerile locale, din partea organizației la care a aderat, începând de ieri. După ce a cochetat cu mai multe partide politice Tiberiu Iacob Ridzi se alătură astfel, marii familii social democrate hunedorene.În declarația sa, către electorat și locuitorii municipiului Petroșani își justifică gestul, ca fiind o decizie înțeleaptă, pentru că, administrația nu are culoare politică.

”Decizia pe care am luat-o astăzi, de a candida la alegerile din 9 iunie 2024, reprezentând Partidul Social Democrat, pentru un nou mandat de primar al municipiului Petroșani nu a fost o decizie ușoară! După mulți ani în care am reprezentat zona de dreapta a eșichierului politic, am convingerea că este o decizie înțeleaptă pe care aveam datoria să o iau pentru oameni și pentru comunitatea Petroșaniului. Pentru că dincolo de orice altceva, ceea ce este important pentru municipiul nostru este să ducem, cât mai repede, la bun sfârșit proiectele necesare pentru dezvoltarea Petroșaniului și să putem iniția altele noi, pentru oamenii din comunitatea noastră. Ce am apreciat eu întotdeauna la PSD a fost faptul că a fost un partid și o organizație care a știut, întotdeauna, să țină la oameni. Și să trateze membrii în mod egal, indiferent de poziția pe care se află. Din păcate, în altă parte,  lucrurile nu stau chiar așa”  a transmis  ieri, primarul și cadidatul PSD, Tiberiu Iacob Ridzi, pentru primăria Petroșani, din 9 iunie 2024.

Acesta a mai subliniat faptul că unitatea Văii Jiului este prioritară, pentru a se valorifica oportunitățile pe care zona, le are prin implementarea Programului de Tranziție Justă. Și numai în echipă, alături de reprezentanții Consiliului Județean, parlamentari, etc, se poate îndeplini noul program politic.

Am ascultat vocea oamenilor care mi-au spus, de nenumărate ori, că administrația nu are culoare politică, iar în activitatea mea am încercat să țin cont întotdeauna de acest lucru. În același timp, unitatea este un factor cheie pe care Valea Jiului și județul Hunedoara trebuie să-l aibă pentru a valorifica la maxim oportunitățile pe care ni le deschide Programul pentru Tranziție Justă al Uniunii Europene și alte programe cu finanțare europeană și guvernamentală. Suntem obligați să lucrăm eficient și bine cu colegii primari din Valea Jiului și cu conducerea Consiliului Județean pentru a reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun de a da o nouă șansă la dezvoltare, Petroșaniului și, în egală măsură, Văii Jiului și județului Hunedoara. Trebuie să fim cu adevărat o echipă! Această decizie nu va afecta sub nici o formă proiectele pe care le-am inițiat și pe care le derulăm acum în municipiul Petroșani și nici cele pe care le-am angajat. Dimpotrivă! Cred că având susținerea celui mai mare partid politic din România, susținerea Guvernului, a CJH, a colegilor primari din Valea Jiului și a dumneavoastră, a tuturor cetățenilor municipiului Petroșani, vom putea face și mai multe pentru municipiul nostru, pentru comunitatea noastră, pentru fiecare dintre cetățenii Petroșaniului. Cu aceste gânduri am luat astăzi decizia de a porni la drum într-un nou proiect politic, însă vă asigur că acesta nu este un proiect personal, ci unul pentru Petroșani și pentru comunitate!” a  conchis primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Mai mulți primari liberali hunedoreni cum ar fi cei de la Bătrâna, Ilia, Pui, Criscior, Cerbăl, Vața de Jos au schimbat barca politică și acum, după ce primarul municipiului Petroșani a trecut și el la social- democrați,  Valea Jiului va deveni toată roșie.  Se pare că mai urmează și alții,  să treacă la PSD, pentru că, sunt nemulțumiți de actuala conducere  liberală a organizației județene.

 Liderul social democraților hunedoreni, Laurențiu Nistor a transmis într-o emisiune televizată  ”că  trecerea  primarilor liberali către PSD  putea fi oprită, dacă liderii PNL ar adopta o abordare mai cooperantă și mai respectuoasă față de primari”.

PSD Hunedoara își consolidează astfel poziția de lider și la nivel național, într-un context politic marcat de schimbări și manevre strategice, iar decizia Coaliției de a permite traseismul aleșilor locali, va  deschide noi posibilități și provocări, pentru viitorul administrației locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *