Pentru iubitorii sporturilor de iarnă sunt acum șase părții deschise la Straja

Cei care administrează domeniul schiabil din Straja au făcut eforturi deosebite de a deschide și cea de-a două pârtie omologată de federația internațională de schi.

Acum, în stațiunea hunedoreană Straja sunt următoarele pârtii deschise:   Baloo, Constantinescu, Alfa, Mutu I, Canal II, Platoul Soarelui.

În ceea ce privește tarifele practicate pe domeniul schiabil, putem spune că sunt unele accesibile, mult mai mici, decât în alte stațiuni din țară.

Pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratrakurilor, a fost produsă și zăpadă artificială  aşa că, toți cei care vin la  Straja pot  să schieze în cele mai bune condiţii.

Din  februarie și până în luna martie, vom  fi organizate   diferite competiţii sportive.

”Unele competiții sunt deja tradiție cum ar fi: Cupa Baloo, Festivalul Oamenilor de Zăpadă,  Bambi, Comexim și Veterenilor, dar mai avem și unele realizate, destinate în primul rând copiilor, în parteneriat cu partenerii noștri”, a ţinut să declare Emil Părău.

Pentru a veni în sprijinul organizatorilor, pentru buna desfășurare a acestor competiții și consilierii locali din municipiul Lupeni, au aprobat alocarea  sumei de 40.000 de lei.

”Prin activităţile şi acţiunile pe care le-am desfăşurat de-a lungul anilor, ori în care noi, cei de la Primăria și Consiliul Local suntem coorganizatori și  încercăm să promovăm în rândul tinerilor sportul, iar prin organizarea și acestor evenimente în stațiunea noastră, turiștii, competitorii și susținătorii lor, pot contribui la promovarea zonei noastre. Vrem în primul rand să atragem copiii și  tinerii pentru a practica sportul, indiferent de ramură și pot spune că aici, datorită profesioniștilor și monitorilor de schi  pot descoperi și frumusețea sporturilor de iarnă. Cred în continuare că Straja,  trebuie să devină principalul motor de dezvoltare al comunității, din punct de vedere economic și social. Pentru asta însă e nevoie în continuare de investiții, iar includerea zonei Văii Jiului în programul de Tranziție Justă, perspectivele pe care ni le oferă aceste programe europene de finanțare, reprezintă certitudinea și  șansa de a continua modernizarea  stațiunii Straja, a domeniului schiabil  și, implicit, șansa de a continua și dezvoltarea economico socială a  municipiului Lupeni”, a conchis  primarul Lucian Resmeriță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *