MARATON STRAJA 2023- ediția a IV a

O nouă reușită pentru organizatori, concurenți, sponsori și voluntari.  Acesta a reunit la start alergători valoroși din Valea Jiului, dar și concurenți din țară.

Voluntarii și principalul organizator,  Georgeta Manolache, sau ” Geta Minerița” au făcut în așa fel încât,  traseul a străbătut un loc sfânt, vechea graniță dintre România și imperiul austro-ungar, mulți dintre concurenți, declarând că, au rămas impresionați de peisaje și de zona pe care au străbătut-o,  cu trasee de concurs spectaculoase, tehnice si solicitante,  care au străbătut frumoasele chei ale Brăiței, pârtiile de schi din stațiunea Straja și golul alpin din Munții Vâlcan.

Cei mai fericiți dintre concurenți au fost copiii,  veniți în număr mare și care, au concurat la mai multe categorii de vărstă.

Eis-au întrecut pe sine, dar, câștigători  au fost cu toții, deoarece cu ajutorul sponsorilor și celor care au contribuit la buna desfășurare a concursului sportiv, au fost premiați.

Chiar dacă  vremea a fost una mohorâtă, cu vârf puternic pe creste, totuși, cele mai inedite imagini au fost  imortalizate și postate pe rețelele de socializare, fotografii și filmulețe diverse.

Dincolo de emoțiile trăite acolo, în competiție, putem spune că și spiritul de echipă a fost la ordinea zilei mai ales în rândul voluntarilor,  care au sprjinit pentru buna desfășurare a competiției,   sponsorilor și tuturor celor care,  și-au adus aportul la reușita  MARATON STRAJA 2023.

Să nu-i uităm pe gazde, cei  de la Comexim R, care au pus la dispoziție locația, APRES BAR,  unde voluntarii și sportivii au fost premiați,  Primăria municipiulului Lupeni,   pe cei de la Salvamont, Crucea Roșie și Jandarmeria Montană, care au fost mereu pregătiți să intervină, în cazuri neprevăzute, dar, duminică nu a fost cazul.

Am fost și noi prezenți, cei CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI,  pentru mediatizarea evenimentului.

”Dacă  vântul a fost un redutabil inamic nu doar al Voluntarilor de pe creastă, ci și alergătorilor,  care echipați corespunzător alergării(cu armura din dotare), și pentru condiții mai de luptă cu vremea schimbătoare de pe munte, totuși inamicul numărul unu… vântul s-a interpus pe anumite segmente ca un zid, pe care unii l-au învins mai ușor, iar alții cu multă înverșunare, războinică.

Rezultatul a fost unul scontat… toți au cucerit inamicul, și s-au întors în “cetatea de bază”… statiunea Straja Lupeni ca adevărați eroi ,cu povestiri memorabile, care ne-au incântat, mai ales că,  au fost relatate cu zâmbetul pe buze.

Satisfacția noastră a organizării a fost aceea, de a nu fi nevoie de intervenția celor care reprezintă  Crucea Roșie Română,  Salvamont , și Jandarmeria Montană.

Vă mulțumim dragii noștri, pentru toate eforturile depuse, și pentru aprecierile la adresa tuturor celor care, au contribuit la buna organizare și desfășurare a evenimentului din Statiunea Straja, Lupeni – Hunedoara , alături de asociația noastră .

Credem că a fost o ediție reușită, și mai ales, credem că împreună vom reuși alte și alte ediții, tot mai frumoase, pentru că întotdeauna este loc de mai bine, atâta timp cât există înțelegere, prietenie și suport din partea autorităților și antreprenorilor, care vor primi recunoștință noastră publică, în curând.

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=857685722550455

Am  avut voluntari harnici atât pe traseu la marcaj, cât și la amenajarea locului de desfășurare a evenimentului . Modul în care au lucrat acești oameni au dus la multe aprecieri din partea alergătorilor din toate zonele țării! Când ai prieteni cu suflet, înseamnă materializarea eforturilor comune, în reușita evenimentului. NOROC BUN” a concluzionat la finalul evenimentului, Geta Minerița.

Prin evenimentul sportiv organizat duminică, Straja mai punctează încă o data, șansa de promovare în țară și nu numai, pentru că, este un loc binecuvântat.

Rar mai găsești în lume,  un loc în care,  să se împletească atât de armonios natura sublimă,cu credinșa și   istoria spectaculoasă, oamenii minunați și obiceiurile lor fermecătoare, promotorii sporturilor, ai gastronomiei, etc.  

Iar perspectivele dezvoltării turismului în municipiul Lupeni sunt mari, pentru că administrația locală și investitorii privați, au mai multe proiecte, ce pot  deveni REALITATE.

Dacă se vor continua  investițiile în domeniului schiabil, așa cum a fost prevăzut în proiectele de dezvoltare, Munții Vâlcan  pot deveni cel mai important domeniul schiabil al României, asemenea celor care există în țările europene cu tradiție și nu numai.

Angella Dumitrașcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *