Salvamontiștii români apreciați în Italia

Rezultate de excepție pentru salvamontiștii români, echipa Dacia locul V din 77 de echipe din 8 tari, echipa Amicizia locul 13 , iar echipa Carpați locul 35.

Salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brasov, Sibiu, Cluj , Zărnești , Dâmbovița și Hunedoara au fost angrenați în diverse activități de pregătire profesională alaturi de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat intre conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări.

Salvamontiștii români s-au reunit la Pieve di Cadore unde au participat la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni , Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională, în care, alături de cele peste 60 de echipe din Italia și-au anunțat prezenta și echipe de salvatori montani din țări cu mare tradiție în salvarea montană.

Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani derulată de noua conducere a Salvamont România a dus la încheierea unui parterneriat durabil cu structura similară din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare , invitații și participări la conferințe de profil.

Dolomiti Rescue Race este singurul eveniment național și internațional rezervat membrilor salvamontistilor, cu probe tehnice și de anduranță.

”Evenimentul a fost creat cu scopul de a întâlni și discuta, de a se împrieteni cu toți membrii echipei de Salvamont din Italia și din întreaga lume, într-un context diferit de cel de intervenție operațională” au transmis organizatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *