A.C.S. Străjerii Lupeni vă invită să parcurgeţi noi  locuri, în paşi de alergare, în care se traversează fosta granița a României cu Imperiul Austro-Ungar şi o mare parte a domeniului schiabil, pe 8  octombrie 2022, începând cu ora 9.00

Cursele cuprinse în concursul sunt  cele de semimaraton – 23 km; Cros – 11 km și  Cursa Copiilor.

STRAJA  a împlinit 20 de ani de când a fost declarată stațiune turistică de interes local. 20 de ani de realizări, de investiții majore care s-au făcut de administrația locală, pe fonduri europene, pentru dezvoltarea domeniului schiabil, investiții private și cele ale Consiliului Județean Hunedoara, tocmai pentru a a crește adresabilitatea stațiunii, către un număr și mai mare de turiști.

Copaci, unii seculari, poieni smălțuite de flori, munți fumurii în zare, garduri acoperite de măceși înfloriți, mesteceni maiestuoși, margini de păduri umbroase… un drum pe care nu te saturi, să îl străbați.

Ești astfel vrăjit de peisajele care-ți taie răsuflarea și de aerul de munte, care te îmbie la o drumeție, alături de cei dragi, sau la practicarea sporturilor de anduranță, pe potecile și golurile alpine de aici, fiind numai bune,amenajate pentru astfel de activități sportive, inclusiv pentru mountainbike. Ori poți urca cu telegondola, de unde poți vedea în zare crestele falnice ale Munților Retezat.

sSus în stațiune, găsești cabane și vile colorate, pârtiile de schi care așteaptă zăpada și pe iubitorii sporturilor de iarnă și o instalație de cablu de ultimă generație.

” Ca în fiecare an, ne așteptăm că numărul de copii să fie într-un număr mare,  astfel încât premiile pregătite pentru ei să le oferim pe podium,  la toate cele 6 categorii de vârstă. Avem  și premiere în bani la open masculin și feminin la cele două curse, semimaraton și cros. Multumesc participanților, sponsorilor, voluntarilor  și tuturor  susținătorilor. 

Vă așteptăm și anul acesta să traversați în alergare locuri istorice cu peisaje care îți taie respirația la Maraton Straja 2023!” a  ținut să transmit Georgeta Manolache, cunoscută și ca GETA MINERIȚA,  organizatoarea evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *