Kristóf Baráti și Timothy Ridout concertează alături de Camerata Salzburg la Ateneul Român

Modificare de ultim moment în cadrul Festivalului Enescu: violonistul maghiar Kristóf Baráti și violistul britanic Timothy Ridout vor urca pe scena de la Ateneul Român marți, 19 septembrie, în concertul susținut alături de Camerata Salzburg, sub bagheta dirijorului Gregory Ahss.


Anunțat inițial alături de violonista olandeză Janine Jansen, concertul va avea următorul program:

Haydn Simfonia nr. 6 în re major Hob. I:6, Dimineața

Mozart Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră K. 216, Strassburg

Haydn Simfonia nr. 7 în do major Hob. I:7, Amiaza

Mozart Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră în mi bemol major K. 364

Kristóf Baráti este un violonist extrem de apreciat la nivel internațional, fiind descris drept „un adevărat estet tonal de cel mai înalt nivel”. În ultimii ani a susținut concerte la Hollywood Bowl alături de Los Angeles Philarmonic, la London’s Royal Festival Hall cu London Philharmonic Orchestra, iar în 2019 a deschis Festivalul de la Verbier, acompaniat de Verbier Festival Orchestra. Baráti a cântat cu orchestre precum Zurich Tonhalle, Oslo Philharmonic, Orchestra Națională a Franței, ORF Vienna Radio Symphony, Orchestre Symphonique de Montreal, BBC Scottish Symphony, BBC Philharmonic și Filarmonica din Haga.

Timothy Ridout, artist BBC New Generation și membru Borletti-Buitoni Trust, este unul dintre cei mai căutați violiști ai generației sale. În această stagiune, Ridout va cânta alături de Orchestra Simfonică a BBC, Tokyo Metropolitan, hr-Sinfonieorchester, Odense, orchestrele simfonice din San Jose și Netherlands Chamber Orchestra, printre altele.

În data de 20 septembrie, la Sibiu, Camerata Salzburg va prezenta același program alături de Kristóf Baráti și Timothy Ridout, sub bagheta lui Gregory Ahss.

Biletele și abonamentele achiziționate pentru concertul Camerata Salzburg alături de Janine Jansen rămân valabile și pentru concertul susținut de Camerata Salzburg alături de Kristóf Baráti și Timothy Ridout. Cei care doresc să returneze biletele pot solicita acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa ticketing@eventim.ro.

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Festivalul Internațional George Enescu este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, iar tema ediției este „Generozitate prin muzică”|”Generosity through Music”. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 51  de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Detalii disponibile pe https://www.festivalenescu.ro/

Biletele s-au pus în vânzare pe platforma Eventim. Link direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *