La Polovragi, Gorj, a început în 31 august, o sărbătoare cu totul specială pentru piața BIO din Rîmânia – Festivalul European Bio. Este prima ediție a acestui eveniment unic în România și în Europa, care se va desfășura până duminică, 3 septembrie. Autoritățile locale și europene, împreună cu producătorii locali și internaționali, fermierii și procesatorii bio, se reunesc pentru a celebra nutriția sănătoasă și dezvoltarea sustenabilă

Autoritățile locale au făcut un apel la public pentru a se alătura evenimentului de excepție la care vor participa reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului României, precum și reprezentanți ai fermierilor și procesatorilor bio din România și din țările partenere. Acest sprijin puternic din partea autorităților subliniază importanța pe care o acordă acestor inițiative care promovează sănătatea și sustenabilitatea.

Festivalul este organizat de Asociația BIO România în parteneriat cu ADR Sud-Vest Oltenia, Consiliul Județean GORJ j, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Judeţean Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Cluster BIO Oltenia, Primăria Polovragi, Organizația de Management al Destinației Dealul Muierii, GAL Parâng, Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Laboratoarelor pentru Calitatea Vieții.

mart

Pe lângă deliciile culinare și produsele autentice, acest festival aduce în prim plan și arta populară, un domeniu care vorbește despre sufletul și identitatea noastră. Vă încurajez să admirați și să vă lăsați inspirați de minunatele costume populare, ceramica tradițională și de splendidele țesături.

Acest festival nu este doar un prilej de sărbătoare, ci și un apel la responsabilitate. Să ne amintim întotdeauna de impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător și să facem alegeri care să încurajeze producția și consumul responsabil.

Sâmbătă 2 septembrie are loc concursul de stabilire al celui mai Gustos produs BIO al festivalului. Categoriile sunt:

Cel mai BUN vin BIO

Cel mai Gustos preparat din carne BIO

Cel mai Gustos produs lactat BIO

Cea mai Gustoasă Miere BIO

Cel mai Gustos ou BIO

Cel mai gustos Fruct BIO

Cea mai Gustoasă legumă BIO

Cel mai Gustos produs de panificație BIO

Cele mai Gustoase semințe BIO

Cel mai Gustos suc BIO

Cel mai frumos Costum popular

Cel mai frumos covor popular

Cea mai frumoasă Ceramică populară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *