Un pictor – poet umblă prin sofismele vremii

Mirela Cocheci, căci despre ea este vorba, umblă nestingherită cu penelul întro mână și cu pixul în cealaltă, neștiind ce să facă, să își i-a zborul spre înălțimi, sau să rămână nemuritoare și rece pe planșeta de smarald a universului.

De multe ori ne întrebăm – cine este și de unde vine, care îi este universul. Universul său nu e altul decât al acelora care își caută singuri drumul, pierzându-se întro mulțime multicoloră și pastelată, nefiind un om simplu , ciînsușu președinta ASCIOR Timișoara, o ergogetică ce trece ca o adiere de vânt prin Împărăția lui Dumnezeu, căutându-și umbra ființei în dreptatea Lui.

Vine din Valea Jiului , de care se simte foarte legată, bucurându-se de fiecare data când se întoarce pe acasă.

Până în prezent a publicat cinci volume de poezii, obținând numeroase premii literare, publicând în diverse ziare și reviste literare atât în țară cât și în străinătate. Lansările de carte în general le face însoțite și de picturile pe care le realizează, împreună fiind un real succes, după cum însăși spue : „Primele lansări a cărților mele au avut loc la Teatru Dramatic I.D. Sârbu din Petroșani, unde am îmbinat poezia cu pictura, organizând de fiecare dată câte un vernisaj expozițional, picurile expuse reflectând o parte din trăirile mele reflectate în poeziile scrise.”

Citiți-i cărțile și vizitați-i expozițiile și cu siguranță vă ve-ți da seama cine e Mirela Cocheci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *