Apel deschis pentru artisti din intreaga lume, în cadrul celei de-a treia ediții a Share, Tag or Dye

Pe data de 5 martie se da startul unui nou apel deschis in cadrul proiectului Share, Tag or Dye, initiat si coordonat de catre Asociatia Fotografica Allkimik, in parteneriat cu Asociatia Culturala Marginal. Aceasta initiativa ofera artistilor din intreaga lume oportunitatea de a-si impartasi creatiile si de a se implica intr-o experienta colectiva de arta.

Scopul acestui apel este sa se colecteze imagini prin care artistii isi promoveaza munca pe retelele sociale, care vor fi incluse integral, fara selectie, intr-o instalatie care va putea fi vazuta, in aceasta a treia iteratie a proiectului, atat la evenimente de profil precum Inactinique Paris in Franta si Experimental Photo Festival 2024 in Barcelona, Spania, dar si la festivalurile Sepsi Tabakó din Sfantu Gheorghe si Photo Trends din 2 Mai. Calatoria din cadrul acestei editii se va incheia cu o expozitie in luna septembrie, in Bucuresti.

Apelul va fi activ pana la data de 26 martie, iar participarea este gratuita. Cei care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita un link al unei postari de social media in care si-au promovat recent lucrarea si sa completeze formularul de inscriere https://forms.gle/Ch8n27mcEbo7tHPc7

            Initiat in 2022, Share, Tag or Dye a pornit cu doua mize – democratizarea proceselor de selectie pentru artisti din cadrul open call-urilor in care nu intotdeauna calitatea lucrarilor inscrise primeaza si re-echilibrarea raportului dintre timpul petrecut de artisti in procesul de creatie vs. timpul alocat pentru promovarea muncii lor in social media.

            Astfel, in ultimii doi ani, peste 500 de fotografii ale lucrarilor postate de artisti pe retelele sociale au fost incluse, in ordinea inscrierilor, intr-o instalatie colectiva, singurul criteriu de selectie fiind respectarea duratei de inscriere. De asemenea, linkurile catre postari au fost convertite intr-o instalatie fotografica realizata printr-o tehnica de fotografie analog, cianotipia, materializandu-se astfel intr-un feed de social media real, care a putut fi explorat doar de catre vizitatorii expozitiilor.

Share, Tag or Dye Again este organizat de Asociatia Fotografica Allkimik, in parteneriat cu Marginal, Alternative Photography si Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, respectiv CETAL – Centrul pentru Tehnologii Avansate cu Laser, Magma, ExperimentalPhotoFestival, Inactinique, VAGon.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, IQads, Zile si Nopti, Ziarul Metropolis, The Institute, Revista Golan, Curatorial, Mindcraft Stories, Happ.ro, Savantgarde.

Share, Tag or Dye Again este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).

Proiectul nu reprezinta in mod necesar poziţia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *