Celebrări comemorative în memoria Preasfinției Sale Alexandru Mesian, la un an de la plecarea sa la Casa Tatălui Ceresc

La 11 martie se împlinește un an de când Preasfinția Sa Alexandru Mesian, ierarhul care a păstorit Eparhia de Lugoj în perioada 20.11.1995 – 11.03.2023, și-a încheiat pelerinajul pământesc, răspunzând ultimei chemări a Domnului.

Cu această ocazie, Episcopia Greco-Catolică de Lugoj organizează un program cultural şi spiritual în memoria Episcopului Alexandru.

Joi, 7 martie 2024, de la ora 18.30 în catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, va avea loc un recital de vioară în memoria regretatului Arhiereu, susținut de artistul Florin Paul, unul dintre cei mai premiați violoniști români, în prezent concertmaistru la NDR Elbphilharmonie Orchester din Hamburg. Violonistul propune spre audiție patru lucrări pentru vioară solo: Partita nr 2 în Re minor de Johann Sebastian Bach, Sonata nr. 2 de Eugène Ysaÿe, Partita nr. 3 în Mi major de Johann Sebastian Bach şi Sonata nr. 3 (Baladă dedicată lui George Enescu) de Eugène Ysaÿe.

Duminică, 10 martie 2024, de la ora 10.30, Preasfinția Sa Ioan, Episcop de Lugoj va celebra în catedrală, Sfânta Liturghie arhierească și va oficia Slujba Parastasului pentru predecesorul său pe tronul episcopal, Preasfinția Sa Alexandru, de binecuvântată memorie.

Preasfinția Sa Ioan solicită clerului eparhiei de Lugoj ca, în 10 martie a.c., în fiecare parohie și mănăstire de pe teritoriul acesteia, să celebreze – în prezența poporului credincios și împreună cu rugăciunile acestuia – Parastasul pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Alexandru și să ofere Dumnezeiasca Liturghie pentru popor și pentru sufletul adormitului întru Domnul, Arhiereul Alexandru. Prin misiunea, lucrarea și devotamentul său față de Isus și față de Biserica Română Unită, Preasfințitul episcop Alexandru a intrat deja în galeria cinstiților săi înaintași pe scaunul eparhial al Lugojului. Exemplara sa fidelitate față de credința și cauza Bisericii noastre, voioșia și bunăvoința sa proverbială, dar și statornicia în chemarea preoțească – încă din vremurile dramatice ale prigoanei – ne rămân înscrise pentru totdeauna în inimi. Dumnezeu să-l ierte, să-i facă parte cu drepții și să-l numere cu sfinții săi! Veșnica Sa pomenire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *