Au început competițiile sportive în stațiunea Straja
Încă de la debutul sezonului de iarnă, turiștii au fost prezenți în fiecare weekend, în stațiunea Straja ca să se bucure de feeria iernii, ori să practice sporturile preferate.
Pârtiile sunt perfecte, mai ales acum, după ce a mai și nins, iar temperaturile se menți ndestul de scăzute.
Aceste concursuri, au ca scop întrecerea directă între sportivii (copiii) înscriși în Cluburi și Asociații Sportive în vederea practicării schiului alpin de performanță, dar care nu îndeplinesc condiția participării în concursurile organizate și cuprinse în Calendarul Național al FRSB.
În urma acestor întreceri directe se urmărește o evaluare corectă a pregătirii fizice, tehnice și tactice din momentul respectiv.
Se dorește atragerea tinerilor sportivi spre performanță și educarea dorinței de urmare în continuare a unui program specializat de pregătire și educare a dorinței de a învinge, de a deveni campion.
Antrenori, părinți și bunici s-au bucurat de performanțele obținute de cei mici, de la cluburile sportive din țară, câștigătorii obținând diplome, cupe și alte premii oferite de diferiți sponsori.
” Pot să spun că am început competițiile sportive cu dreptul. Ne bucurăm că a nins în ultima perioadă, dăm drumul și la telescaunul spre Vârful Straja, dar, vântul ne mai joacă uneori feste și nu vrem să punem în pericol turiștii.
Pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratrakurilor, a fost produsă și zăpadă artificială aşa că, toți cei care vin la Straja pot să schieze în cele mai bune condiţii. Până în luna martie, vom organiza diferite competiţii sportive. Unele competiții sunt deja tradiție cum ar fi: Cupa Baloo, Festivalul Oamenilor de Zăpadă, Bambi, Comexim și Veterenilor, dar mai avem și unele realizate, destinate în primul rând copiilor, în parteneriat cu partenerii noștri”, a ţinut să declare Emil Părău.
Pentru a veni în sprijinul organizatorilor, pentru buna desfășurare a acestor competiții și consilierii locali au aprobat suma de 40.000 de lei.
”Prin activităţile şi acţiunile pe care le-am desfăşurat de-a lungul anilor, ori în care noi, cei de la Primăria și Consiliul Local suntem coorganizatori și încercăm să promovăm în rândul tinerilor sportul, iar prin organizarea și acestor evenimente în stațiunea noastră, turiștii, competitorii și susținătorii lor, pot contribui la promovarea zonei noastre.
Vrem în primul rand să atragem copiii și tinerii pentru a practica sportul, indiferent de ramură și pot spune că aici, datorită profesioniștilor și monitorilor de schi, pot descoperi și frumusețea sporturilor de iarnă.
Cred în continuare că Straja, trebuie să devină principalul motor de dezvoltare al comunității, din punct de vedere economic și social. Pentru asta însă e nevoie în continuare de investiții, iar includerea zonei Văii Jiului în programul de Tranziție Justă, perspectivele pe care ni le oferă aceste programe europene de finanțare, reprezintă certitudinea și șansa de a continua modernizarea stațiunii Straja, a domeniului schiabil și, implicit, șansa de a continua și dezvoltarea economico socială a municipiului Lupeni”, a spus și primarul Lucian Resmeriță.