Freidorful sărbătorește “Ziua Persoanelor Vârstnice”

La început de toamnă, îi sărbătorim pe cei care trăiesc toamna vieții.

Pe 1 octombrie, ne bucurăm împreună de Ziua Persoanelor Vârstnice, în Freidorf.

Programul va începe la ora 12:30, la Parohia Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Freidorf, unde Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara va prezenta un recital coral, de teatru și de poezie, iar violoniștii Eugen Morăriță și Horațiu Bălan, un scurt recital, care cuprinde piese de George Enescu, Ciprian Porumbescu și adaptări din folclorul românesc.

Bucuria continuă după-amiază, la ora 17:00, în Parcul Petőfi Sandor. Încălzirea o va face instructorul de Zumba Claudiu Guțu, care propune un program de Zumba Gold, dedicat bunicilor. Ceva mai târziu, Fanfara de la Recaș și Ansamblul „Timișul” Tineret invită lumea la dans. Dirijor: Nicolae Baniciu. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov.

Soliști: Alecsandra Acs, Denisa Peia, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Denisa Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Ana-Gabriela Coțe, Bianca Opăriuc, Vlad Văcaru, Maria Șaptebani, Maria Bartulov.

Seniorii din cartier transmit tradiția mai departe și invită tinerii la meciuri amicale de fotbal, pe stadionul din Freidorf, începând cu ora 16:00, dar și la competiții amicale de table și șah, care vor avea loc de la ora 17:00, tot în Parcul Petőfi Sandor.

Și, pentru că o sărbătoare ține măcar două zile, prelungim bucuria și luni, 2 octombrie, când tinerii de la Ansamblul „Timișul” le vor face câte o vizită seniorilor de la centrele din oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *