RezultateexcepționalealecicliçtilorVelocitaslaCampionatul Balcanic de XCO çi CampionatulNaționalde XCE

Clubul Sportiv Velocitas, din Timișoara, se mândrește să anunțe rezultatele excelente obținute de cicliștii săi în weekendul trecut la două competiții de marcă din lumea ciclismului național și internațional: Campionatul Național de XCE (Cross-Country Eliminator) și Campionatul Balcanic de XCO (Cross- Country Olympic) UCI C2, în cadrul căruia s-a disputat și ultima etapă a Cupei Naționale XCO UCI C2.

La Campionatul Național de XCE (Cross-Country Eliminator), desfășurat sâmbătă, 23 septembrie, la Câmpulung Muscel, județul Argeș, cicliștii Velocitas au obținut rezultate de excepție. Sportiva Eszter Bereczki a câștigat din nou titlul de campioană națională în categoria Elite F, demonstrând astfel nivelul ei de excepție în acest sport. De asemenea, Eduard Jula a reușit să obțină locul 3 la categoria Copii B 11-12 ani.

La aceeași competiție, și alți membri ai clubului Velocitas au dat dovadă de talent și determinare, obținând următoarele poziții:

·Ștefan Mihai Bocșan – locul 6 (Copii B 11-12 ani)

·Tudor Crișan – locul 10 (Copii A 13-14 ani)

·Andrei Simu – locul 5 (Juniori și Cadeți M)

·Robert Laki – locul 10 (Juniori și Cadeți M)

A doua competiție a fost Campionatul Balcanic de XCO (Cross-Country Olympic) UCI C2, care s-a desfășurat tot la Câmpulung Muscel, județul Argeș, și a inclus și ultima etapă a Cupei Naționale XCO UCI C2.

La acest concurs au participat cicliști profesioniști din România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord și Turcia, iar clubul Velocitas din Timișoara a fost reprezentat în mod onorabil.

Din partea clubului Velocitas, Eszter Bereczki și Eduard Kubat au făcut parte din lotul României la acest eveniment, obținând următoarele rezultate:

Eszter Bereczki – locul 3 la Campionatul Balcanic XCO și locul 3 în clasamentul general al Cupei Naționale de XCO ediția 2023.

Eduard Kubat – locul 3 la Campionatul Balcanic XCO și locul 2 în clasamentul general al Cupei Naționale de XCO ediția 2023.

La Campionatul Balcanic de XCO (Cross-Country Olympic) UCI C2 și ultima etapă a Cupei Naționale XCO UCI C2 au mai participat și alți cicliști ai clubului Velocitas, obținând următoarele poziții:

·Eduard Jula – locul 8 (Copii B 11-12 ani)

·Ștefan Mihai Bocșan – locul 18 (Copii B 11-12 ani)

·Tudor Crișan – locul 16 (Copii A 13-14 ani)

·Robert Laki – locul 11 (Cadeți M 15-16 ani)

·Andrei Simu – locul 12 (Cadeți M 15-16 ani)

Nu în ultimul rând, dorim să evidențiem prezența cicliștilor clubului sportiv Velocitas la MTB Odyssey Apuseni Race 2023, concurs desfășurat pe Buscat, în județul Cluj. Aceștia s-au întors la Timișoara cu poziții foarte bune în clasamentele competiției.

Rezultatele la MTB Odyssey Apuseni Race 2023 au fost următoarele: Traseul de 50 km:

·Attila Malnasi – locul 1 și câștigător în clasamentul general, categoria 18-29 ani

·Paul Muntean – locul 4, categoria 18-29 ani

·Georgian Grec – locul 3, categoria 30-39 ani

·Radu Buriac – locul 2, categoria 40-49 ani

·Tiberiu Nagy – locul 3, categoria 40-49 ani

·Dani Amariei – locul 13, categoria 40-49 ani Traseul de 25 km:

·Giulia Pârvu – locul 1, categoria Cadeți F 15-16 ani

·Fabian Singer – locul 1, categoria Cadeți M 15-16 ani

Clubul Sportiv Velocitas din Timișoara dorește să mulțumească sponsorilor și partenerilor săi: Corratec, Roland, imobiliare.ro, Helbako Group, Agroland, Cottontex Romania, MVTech – Microvision Technologies, Contakt și Chimpanzee Natural Nutrition, pentru susținerea acordată și pentru contribuția esențială la performanțele remarcabile ale cicliștilor noștri.

Felicitări cicliștilor Velocitas pentru rezultatele extraordinare obținute în aceste competiții și pentru reprezentarea de excepție a clubului și a orașului Timișoara în lumea ciclismului național și internațional!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *