Gurre-Lieder: dragoste, crimă, revoltă și reconciliere
Peste 400 de instrumentiști și artiști lirici de la trei instituții muzicale din Germania și România, elevi de la două licee din ambele țări și o lucrare monumentală – Gurre-Lieder, de Arnold Schönberg. Este cel mai amplu proiect din istoria Filarmonicii Banatul și se întâmplă n 28 și 29 septembrie, de la ora 19, în Parcul Rozelor.
Sunt implicate orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul, orchestra simfonică și corul Teatrului Altenburg Gera, corul Operei Naționale Române Timișoara, corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” și corul de copii al Colegiului de Muzică Rutheneum Gera. Gabriel Bebeșelea este dirijorul sub bagheta căruia se vor desfășura cele două concerte vocal-simfonice extraordinare.
Gurre-Lieder, de Arnold Schönberg, este o lucrare complexă, la care compozitorul a lucrat 11 ani, și a avut premiera în 1913. În România s-a mai cântat o singură dată, ceea ce face ca evenimentul de la Timișoara să fie cu atât mai important.
La ambele concerte din Parcul Rozelor intrarea este liberă. Proiectul Gurre-Lieder face parte din bidbook – Programul În căutarea luminii | Radiant Orchestras.