Inspirat din proiectul Heritage of Timișoara, al Asociației Prin Banat, Common Heritage și-a propus să arate, cât se poate de aplicat, că arta și arhitectura reușesc să creeze un limbaj comun, ilustrând moștenirea culturală pe care o împărtășesc patru orașe din România, Ungaria, Serbia și Ucraina. Este vorba despre Timișoara, Szeged, Subotica și Odesa.

După luni de cercetare, documentare grafică și fotografică a elementelor arhitecturale de patrimoniu din cele patru orașe, artiștii implicați în acest proiect își vor prezenta lucrările într-o expoziție care va fi deschisă la FABER. Fiecare oraș își va spune poveștile prin 80 de ilustrații, realizate de Tina Malajmare, Lucian Popovici, Kiss Adél, Szőke Csaba, Maja Rakočević Cvijanov, Vanja Subotić, Olga Razinkina și Igor Vereshkin, însoțite de fotografii realizate de Răzvan Iliescu și Vitaly Malitsky. Veți regăsi în aceste lucrări motive decorative similare sau chiar identice găsite în cele patru orașe, în încercarea de a explora moștenirea comună a acestora.

Common Heritage înseamnă însă și o conferință internațională despre patrimoniu, și ateliere de storytelling pentru copii sau de interpretare a patrimoniului, precum și un videomapping în Piața Sf. Gheorghe. Clădirile din această frumoasă piață centrală vor prinde viață și vor crea o atmosferă de basm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *