”WE ARE NATO! Stronger Together!”

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” din Polonia au sărbătorit „Ziua Bazei Militare” împreună cu aliații din cadrul Battle Group-ului NATO. Activitățile au cuprins organizarea unei slujbe religioase, prezentarea sălii de tradiții a Bazei Militare, desfășurarea unei parade militare, iar în final prezentări cu tehnica de luptă a Battle Group-ului.

„Prezența unuia dintre Grupurile de Luptă multinaționale NATO în facilitățile de instruire ale Bazei Militare reprezintă cel mai bun mod de perfecționare continuă pentru noi, în special din perspectiva coordonării tuturor activităților, desfășurate la nivel întrunit. Astfel, integrarea tuturor aliaților, până la nivelul celor mai mici detalii, în toate procesele de planificare, coordonare și execuție, conduce în final la atingerea tuturor obiectivelor stabilite, a transmis comandantul Bazei Militare locotenent-colonelul Artur Zuber.

„Sprijinul major al unei națiuni gazdă, în special prin facilitățile de instruire ale unei baze militare, este definitoriu pentru desfășurarea oricăror activități de instruire întrunite pe teritoriul altui stat. Întărirea prezenței militare NATO, prin existența unui Battle Group în cadrul unei națiuni, constituie un obiectiv major pentru validarea procedurilor comune și îmbunătățirea instruirii colective a tuturor aliaților. Acest considerent reprezintă cea mai bună modalitate prin care deviza noastră „Stronger Together!” este pusă în practică”, a conchis comandantul Battle Group-ului NATO, locotenent-colonelul James Ray.

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *