Duminică 3 Septembrie 2023, în cadrul asociația San Lorenzo dei Romeni filiala Pescara a avut loc un moment aniversar cu ocazia a împlinirii a șase ani de la înființare, intitulat “Suflet, tradiții și fraternitate” – Anima, Trafizioni e Fratellanza.

Acest eveniment a fost organizat cu patronajul primăriei din localitatea Moscufo și a Asociației Proloco di Moscufo.

Evenimentul a fost gazda unei duble lansări de carte și CD a  artiștilor Camelia Florescu, Bela Andrasi. În cadrul evenimentului a fost prezentat și  artistul grafician Mihai Catruna.

La acest eveniment au participat peste 200 de invitați copii și voluntari ai asociației care au dat culoare evenimentului.  Asociația San Lorenzo dei romeni filiala Pescara, a promovat în cadrul evenimentului toți sponsorii acestei seri, printre care s-au numărat români cu diferite activități comerciale, dar și grupul folcloric popular format din copiii școlii parohiale de la Pescara.

Asociația San Lorenzo dei Romeni filiala Pescara este o asociație social-filantropică, non profit și apolitică, a parohiei Pescara, care a fost înființată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop SILUAN, în anul 2017 și are ca președinte pe doamna Florentina Târnovanu Chef și anteprenor local.

Asociația „San Lorenzo dei Romeni” filiala Pescara este asociația de caritate a parohiei Pescara, și face parte din asociația mamă, „San Lorenzo dei Romeni” – Italia, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Aceasta își propune să preia și să dezvolte de la asociația mamă o serie de programe și activități, cu precădere în sectorul social-caritativ, pentru întrajutorarea persoanelor aflate în dificultate, dar și pentru educarea copiilor români în spiritul valorilor credinței ortodoxe.

Asociația operează, fără scop lucrativ, atât în sectorul de asistență socială și socio-sanitară, cât și în domeniile de binefacere, educație și formare spirituală. Principiile fundamentale de funcționare ale Asociației sunt inspirate din valorile solidarității umane și îți propune să promoveze un concept de educație integrală a omului, a inimii acestuia, omul fiind unic, irepetibil și liber, așa cum Dumnezeu l-a creat, pus în practică printr-o metodă care analizează obiectiv trecutul, dintr-o perspectivă a prezentului, pentru o educație spirituală și socială a viitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *