Vernisaj LUN @ Galeria Brateanu, în Timișoara

Avem deosebita plăcere de a vă invita la deschiderea expoziției ’’Corpuri radiacvantice’’ a studioului LUN, joi, 7 septembrie ora 18:30.

”Corpuri radiacvantice” marchează o nouă direcție artistică a studioului LUN reprezentat de Manuela Marchiș Blînda si Cezar Blînda. Incepând cu anul 2020 cei doi, Manuela, absolventă a facultății de Arte Plastice, secția Sculptură si Cezar, licențiat in psihologie dar cu experienta in craft, și-au unit viziunile in ceea ce era sa devină LUN, studio de design neo-organic contemporan din lemn. Conceptul LUN explora o modalitate concretă de ancorare a armoniei dintre habitatul uman și natură, recurgând la o sinestezie de elemente care definesc prin obiect functional, un traseu neo-oragnic. Lun s-a inspirat din estetica minimalistă si echilibrul natural, aducând in caminele noastre un amestec perfect dintre tradiție si modernitate.

Găsiți galeria virtuala pe: aboutlun.ro

In această expoziție LUN păstreaza elementele organice care il definesc iar funcținalitatea trece in plan secund, focusând plasticitatea in zona sculpturii moderne care combină

elemente precum metal, sticlă si lemn. Studioul iși imbogațește tehnicile prin texturi si culoare, aducând noi dimensiuni stilistice in forma organica iar influențarea luminii operele de care privitor devine o componenta centrală.

Prin acest eveniment, artiștii anuntă o noua etapă in universul Lun, acela de a crea preponderent obiect-sculptură.

Artiștii invită la o călătorie cosmică fantastica in care organismele ‘radiacvantice’ găsesc sens in navigarea prin galaxii si sisteme solare.

Gândite ca ființe care lumineză, aceste opere ne amintesc că în adâncurile spațiului se pot ascunde secrete și minuni, atunci cand mintea si sufletul se unesc sa creeze.

‘Organismele radiacvantine reprezintă rezultatul complex al evoluției adaptative în medii cosmice extreme, dar ele transcend cu mult granițele biologiei tradiționale. Structura lor anatomică remarcabilă este adaptată pentru a captura, a direcționa și a utiliza

eficient energia cosmică disponibilă în spațiul interstelar. Ele pot converti și stoca energia cosmică în sisteme interne, asigurând astfel o sursă durabilă de energie pentrusupraviețuire și funcționare optimă.

În timp ce aceste creaturi se deplasează prin spațiu, ele interacționează cu mediul cosmic într-un mod sinergic, absorbând și procesând radiațiile solare interstelare si particulele cosmice, prin intermediul sistemului lor bioluminescent .

Dincolo de aspectele lor estetice, organismele radiacvantice au o misiune importantă în cadrul ecosistemelor cosmice. Ele funcționează ca elemente cheie în rețelele trófice interstelare, generând și distribuind substanțe nutritive vitale pentru alte forme de viață și contribuind la menținerea echilibrului ecologic în mediul cosmic.

Diversitatea și complexitatea formelor de viață din spațiul cosmic este nemărginita, ne dăm voie sa contemplam mai mult natura realității noastre si locul nostru in cadrul cosmosului.’

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 20 septembrie 2023, spațiul expozițional este situat pe Strada Lucian Blaga Nr. 8, Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *