Magicianul  Vienei Wolfgang Moser vine la Timișoara

Wolfgang Moser, magicianul din Viena cu cele mai multe bilete vândute și care i-a impresionat pe Penn and Teller în Las Vegas vine la Timișoara, la “Time for Magic”, Festivalul Internațional de Magie.

Anul acesta, la cea de a doua ediție a evenimentului, surpriza organizatorilor este, printre altele, un spectacol în limba germană pe care îl va susține Wolfgang Moser, unul dintre cei mai buni magicieni din lume, în 3 octombrie, la Cinema Victoria.

Simbolul Austriei la Magie

Wolfgang Moser este magician profesionist cu normă întreagă de aproape douăzeci de ani. În acest timp, el a câștigat de mai multe ori campionatul austriac de magie și a avut propriul său show TV difuzat la nivel național, în care și-a împărtășit pasiunea. Este vicecampion mondial la Magie de Salon, titlu câștigat la campionatul FISM de la Rimini.

“Un magician nu este un magician pentru că știe câteva trucuri, ci pentru că știe ce este magia. În zilele noastre a devenit foarte ușor să descoperi secretul trucurilor pentru a-ți uimi prietenii, cu ajutorul unor simple videoclipuri explicative de pe internet. Chiar și trucurile magicienilor celebri sunt dezvăluite pe net. Cu toate acestea, în magie există mai mult decât doar secretul trucului. Treaba magicianului este să transforme acest mister într-o formă de divertisment, nu doar să prezinte un truc ieftin…”, a declarat artistul într-un interviu.

Între magia clasică și modernismul vremurilor

Wolfgang Moser este cunoscut pentru stilul său magic de a interpreta, precum și pentru metodele foarte inteligente și practice pe care le folosește în spectacolele sale. El nu doar creează efecte noi și surprinzătoare, dar îi place mai ales să reînvie vechile metode clasice cu o gândire nouă, fiind pasionat de magia secolului trecut. Nu de puține ori s-a scris în presă

despre spectacolul MIRACULUM al lui Wolfgang Moser ca despre declarația sa personală de dragoste pentru această epocă.

Vrăjește, nu trișează

“Datorită răspândirii pe internet, magia a devenit populară în ultimele decenii mai mult decât oricând. Nivelul este ridicat și publicul pretențios, pentru că datorită televiziunii și internetului ești la doar o apăsare de buton distanță de spectacolele celor mai buni magicieni ai lumii.”, spune campionul.

Wolfgang Moser însuși este unul dintre cei mai buni magicieni din lume. Numeroasele spectacole pe care le-a prezentat, nu numai în Austria și Germania, ci și în întreaga lume, îi asigură de mulți ani reputația de adevărat maestru. În plus, Wolfgang Moser și-a prezentat deja spectacolele unice în multe producții TV internaționale.  A câștigat emisiunea RTL „Showdown of the World’s Best Magicians”  și a fost invitat special la Las Vegas la emisiunea americană „Penn & Teller – Fool Us”. Este în mod clar unul dintre acei magicieni pe care pur și simplu îți place să-i vezi.

“MIRACULUM” la Timișoara

Spectacolul de magie “MIRACULUM”, susținut de Wolfgang Moser, poate fi văzut în premieră în România, la “Time For Magic”, Festivalul Internațional de Magie, editia a II-a, ce se desfășoară la Timișoara în perioada 3-7 octombrie. www.timeformagic.ro

Show-ul va fi prezentat în limba germană și va avea loc la Cinema Victoria, în 3 octombrie, de la ora 18.00. Vârsta recomandată este de la 12 ani iar prețul biletului este de doar 100 de lei.

Time for Magic în 3 zile

Anul acesta, festivalul Time for Magic se va desfășura de-a lungul mai multor zile, cu spectacole care vor avea loc pe mai multe scene din Timișoara, în 3 limbi diferite, la care vor participa unele dintre cele mai titrate nume internaționale ale lumii Iluzionismului:

  • 3 octombrie – Spectacol de Magie în Limba Germană la Cinema Victoria
  • 3 octombrie – Spectacol de Magie în Limba Engleză la Sala Capitol a Filarmonicii Banatului
  • 5 octombrie – CloseUp Magic și Street Magic (intrarea liberă, urmează să anunțăm locația)
  • 5 octombrie – Fun Club cu întrebări și povești despre arta iluzionismului spuse de însuși faimoșii magicieni (intrarea libera, urmează să anunțăm locația)
  • 5 octombrie – Human Demonstration, o mega iluzie outdoor (intrarea liberă, urmează să anunțam locația)
  • 7 octombrie – MAGIC GALA SHOW cu Campionii mondiali și Superstarurile Internaționale, toți pe aceeași scenă la Sala Sporturilor Constantin Jude.

It’s time for magic!

*** Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+

derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii;

***Acţiune finanţată/cofinanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023″;

***Organizator Asociația “Magic Suport”, reprezentată prin Minodora Magică, 0742017460.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *