Show de zile mari cu Andrey Jigalov la Timișoara

Unul dintre cei mai buni clovni din lume, Andrey Jigalov, va juca la Timișoara pe scena Time for Magic, la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Magie.

Provenit de la prestigioasa Școală de Circ din Moscova, protagonist al unor filme de succes, Andrey Jigalov a cucerit spectatori din întreaga lume lucrând în circuri prestigioase precum Roncalli și Knie, în cele mai importante teatre internaționale.

În 1993 a plecat cu un contract de circ în Germania, unde s-a stabilit. A primit aproape toate cele mai înalte premii în domeniul artelor circului, inclusiv „Cupa Chaplin” la competiția internațională din Canada, medalia de aur la Festivalul Mondial Cirque de Demain de la Paris. În 2003, prințesa Stephanie îl încoronează „Clownul de argint” la Festivalul de Circ de la Monte Carlo, un fel de Oscar al lumii circului.

Fără nas roșu, fără machiaj și fără slapstick, Jigalov reușește să facă pe toată lumea să râdă. „Întotdeauna trebuie să fii spontan ca să fii amuzant”, spune „clovnul absolvent”, care se adaptează la starea de spirit a publicului cu viteza fulgerului, prin expresii faciale, gesturi și reacții surprinzătoare.

Andrey Jigalov – clovnul fără machiaj care a salvat viața unei femei aflată în pragul sinuciderii

O femeie din public i-a spus odată că el i-a salvat viața. „Ea a mers la circul din Hanovra, unde lucram. Plănuise să-și ia viața dacă nu râdea. Dar a râs și a venit la spectacolele mele, ani la rând.”, a declarat Jigalov.

De la sudor la cel mai bun clovn

A terminat școala profesională de sudori, a lucrat la o fabrică de tractoare și a încheiat 2 ani de stagiu militar. Pe oriunde mergea avea darul să îi facă

pe cei din jurul său să râdă. „Tovarășii mei pur și simplu îmi spuneau Clovnul”, își amintește el.” Odată am întârziat la gară și am parodiat în grabă pasul obișnuit de marș. Toată lumea a râs, dar asta nu m-a scăpat de amenda pentru întârziere”.

După serviciul militar, sudorul a decis să-și încerce norocul la Școala de Stat de Circ din Moscova unde a fost selectat dintre 600 de candidați. „Părinții mei nu erau foarte entuziasmați de planurile mele de a deveni clovn. Și-ar fi dorit ceva mai cu picioarele pe pământ.” Dar pentru Jigalov decizia fusese luată de mult. „Alternativa ar fi fost să lucrez într-o fabrică de tractoare.”

Circul este cel mai bun drog care există

A devenit cunoscut în 1990, când a jucat rolul principal, Kolya, în tragicomedia lui Nikolai Dostal „Cloud-paradise”. Pentru rolul său a fost premiat la nenumărate festivaluri internaționale.

Din 1993 trăiește în Germania unde și-a continuat cariera de clovn și actor de filme, seriale și show-uri de televiziune. Este însurat cu o ucraineancă și are 3 băieți “împrăștiați prin lumea întreagă”. El joacă alături de Jigalov and Friends Show în circuri cunoscute și spectacole de soiuri – Roncalli, Knie, variete Wintergarten etc.

„Circul este cel mai bun drog care există”, spune Jigalov. “La circ mă simt cel mai aproape de public. Toată lumea este la același nivel și te poți juca cu oamenii. De acolo se văd cel mai bine lacrimile.”

Festivalul internațional “Time for Magic” îl aduce chiar în fața publicului din România la Magic Gala Show, care va avea loc în octombrie, la Sala “Constantin Jude” din Timișoara. Anul acesta, festivalul se va desfășura de-a lungul mai multor zile, cu spectacole care vor avea loc pe mai multe scene din Timișoara, în 3 limbi diferite, la care vor participa unele dintre cele mai titrate nume internaționale ale lumii Iluzionismului:

•             3 octombrie – Spectacol de Magie în Limba Germană la Cinema Victoria

•             3 octombrie – Spectacol de Magie în Limba Engleză la Sala Capitol a Filarmonicii Banatului

•             5 octombrie – CloseUp Magic și Street Magic (intrarea liberă, urmează să anunțăm locația)

•             5 octombrie – Fun Club cu întrebări și povești despre arta iluzionismului spuse de însuși faimoșii magicieni (intrarea libera, urmează să anunțăm locația)

•             5 octombrie – Human Demonstration, o mega iluzie outdoor (intrarea liberă, urmează să anunțam locația)

•             7 octombrie – MAGIC GALA SHOW cu Campionii mondiali și Superstarurile Internaționale, toți pe aceeași scenă la Sala Sporturilor Constantin Jude.

Valoarea unui bilet pleacă de la 50 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *