Ziua Limbii Române sărbătorită în avans pe 26 august 2023 la Timișoara

Membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Valeriu Braniște, Timișoara, au sărbătorit în avans Ziua Limbii Române, ce are loc pe data de 31 august.

La acțiunea de sambata 26 august 2023, ce s-a desfășurat în sala multifuncțională a C J Timiș au participat scriitori, jurnaliști, pictori și membri ai Cenaclului Seniorii din Timișoara, alături de poeta Sylvia C. Hârceagă, care a vorbit și despre Limba Română.

Sărbătoarea Limbii Române l-a avut la cârmă pe jurnalistul Dumitru Buțoi, care a prezentat și numărul 56 al revistei Luceafărul, revistă editată de Asociația Cultural Umanitar[ „Luceafărul de Vest” Timișoara.

Jurnalistul senior Constantin Mărăscu, și-a prezentat cel de al cincilea volum din „Sfinții fără aureolă”. De asemenea au mai fost lansate volumele de poezii: “Spitalul de îngeri” – Dumitru Buțoi, “Lumini și ove” de Mirela Cocheci, “Prin veșnicia clipei “ – de Sylvia C. Hârceagă, “Pelerinaj în Țara Sfântă” –  Maria Rogobete și volumul de proză “Ergogetica “ –  Ioan Nicolae Mușat.

Principalul invitat a fost jurnalistul Petru Novac Dolângă, ce se află în Germania de 20 ani.

Cei prezenți și-au putut delecta ochiul cu expoziția Culorile Toamnei, aparținând poetei și pictoriței Mirela Cocheci.

Autorii prezenți au citit din operele lor poeme dedicate atât limbii române, cât și poetului nepereche Mihai Eminescu.

Au mai avut loc prezentări de cărți ale autorilor prezenți.

De asemenea a mai fost prezentat nr 48 din Foaia Săcoșană, de unde spicuim: Tezaurul de la Sacoșu Mare:adevăr și mistificare, Albumul Veșniciei satului Sacoșul Mare, sau Gheorghe Lungu – Alte câteva poezii tîrzii  (într-un semnal editorial).

Stejarel Ionescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *