Zilele Culturale Maghiare, un eveniment la care sunt așteptați 100.000 de oameni

Zilele Culturale Maghiare, eveniment care promovează cultura și tradițiile ungurești, a ajuns, la Timișoara, la cea de a opta ediție. Vor fi concerte, evenimente artistice, un târg meșteșugăresc, standuri cu preparate tradiționale. Totul durează cu o zi mai mult decât în anii trecuți.

Vor fi concerte pop-rock cu trupe din Ungaria şi Ardeal, muzică şi dansuri populare ungureşti, gastronomie maghiară, un spectaculos târg meşteşugăresc, ateliere pentru copii, dezbateri, lansări de carte, filme, spectacole de reconstituire istorică cu trupe din Ungaria şi Timişoara.

În Piața Operei sunt programate mai multe concerte. Joi va urca pe scenă Vincze Lilla (ex-solista trupei Napoleon Bulevard), vineri cântă Deak Bill Gyula, care are o carieră de peste 50 de ani în rockul maghiar, sâmbătă este Republik, o trupă foarte iubită în Ungaria, iar duminică va fi un concert foarte interesant susținut de Budapesta Gypsy Symphony Orchestra, cea mai mare orchestră de acest gen din lume. Se mai numește „Orchestra celor 100 de țigani”. Sunt programate și trei concerte de jazz cu Sarik Peter Trio, Vintage Dolls și Bagyi Balazs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *