S-a încheiat cea de-a 18-a ediție a Festivalului PLAI

Sfârșitul celei de-a 18-a ediții a PLAI: Un eveniment care a avut peste 100 de activități, în 18 spații din Timișoara în acest weekend.

A sosit momentul să sărbătorim sfârșitul celei de-a 18-a ediții a PLAI, un eveniment de amploare care a evoluat din format de festival și s-a răspândit în oraș punând lumina pe partenerii săi, desenând un traseu de explorare urbană care să sărbătorească orașul.

De-a lungul celor 3 zile de eveniment, participanții au avut ocazia să se implice în numeroase activități, workshop-uri, spectacole și discuții, toate menite să încurajeze schimbul de idei și să îmbunătățească comunitățile noastre, dar și șansa să viziteze luminariul TIMISIEN, amplasat în Piața Unirii. Prin tunelurile labirintice și cupolele cavernoase, vizitatorii s-au deplasat într-un mediu de culori saturate, într-o lume diferită de cea normală, cotidiană, însoțiți de un peisaj sonor senzorial blând. Experiența fiind comparată cu o plimbare printr-un vitraliu, cu o stație spațială futuristă.

Ulterior prezentării la Timișoara, TIMISIEN va purta povestea Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023 către toate cele 5 continente fiind forma fizică a sintagmei  “Lumină peste granițe” și o moștenire internațională a acestui an.

PLAI 18  a fost un succes datorită eforturilor susținute ale voluntarilor, partenerilor, finanțatorilor și tuturor celor implicați în organizarea evenimentului. Ei au reușit să creeze un spațiu unic în care ideile au prins viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *