Din Orăștie,  pe podiului Olimpiadei Internaționale de Informatică

România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu trei  medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta,

 Ieri , la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Și anul acesta echipa noastră a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul unor tineri excepționali:

  • 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮-𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐧, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint
  • 𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐣𝐮-𝐕𝐞𝐫𝐳𝐨𝐭𝐭𝐢, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint
  • 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐈𝐨𝐧, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint
  • 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐋𝐮𝐜𝐡𝐢𝐚𝐧𝐨𝐯, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz.
  •  

Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leader și

Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *