DIANA, acceleratorul de inovare al NATO, atrage idei de ultimă oră din întreaga Alianță

DIANA – Acceleratorul de inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord – a primit propuneri de la peste 1.200 de solicitanți ca parte a apelului său pilot pentru inovatori și antreprenori. Primele provocări ale DIANA – care s-au încheiat la sfârșitul săptămânii trecute (25 august 2023) – se concentrează pe trei priorități: reziliența energetică; detecție și supraveghere; și partajarea securizată a informațiilor.

Companiile – multe dintre ele start-up-uri mici – concurează pentru sute de mii de euro sub formă de granturi.

Solicitanții vor fi evaluați de grupuri de experți din întreaga NATO și din industrie, iar DIANA se așteaptă să poată acorda primele granturi inovatorilor spre sfârșitul anului.

 Echipa DIANA va lucra apoi direct cu solicitanții de succes – ajutându-i să-și testeze ideile, să obțină finanțare suplimentară și să obțină consiliere comercială pentru a-și ajuta afacerile să se dezvolte.

„Echipa mea și cu mine suntem încântați de răspunsul copleșitor și de pozitivitatea inovatorilor Alianței la primele trei provocări ale DIANA”, a declarat directorul general al DIANA, profesorul Deeph Chana. „Este o dovadă a muncii asidue a echipei DIANA – de care sunt extrem de mândru – și a fondului semnificativ de talente,  despre care știm că există în cadrul Alianței.”

Odată ce DIANA va fi pe deplin operațională în 2025, va derula mai multe provocări pe an pe diverse teme, având capacitatea de a lucra cu sute de inovatori în fiecare an în rețeaua sa de site-uri de accelerare și centre de testare. „Întreaga echipă și cu mine așteptăm cu nerăbdare să ne angajăm cu candidații de succes”, a continuat profesorul Chana. „Sperăm să extindem succesul programului nostru pilot  și  în anii următori.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *