Astăzi eurodeputatul Maria Grapini -PUSL va fi prezent la Festivalul Interjudețean al Cântecului și Dansului Popular din Țara Codrului!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, va fi prezent, astăzi în calitate de invitat, la cea de-a 52-a ediție a Festivalului Interjudețean al Cântecului și Dansului Popular din Țara Codrului, cu ocazia tradiționalului „Târg al cepelor”, care se desfășoară în perioada 2-3 septembrie, în localitatea Asuaju de Sus (Maramureș).

Așa cum a demonstrat cu numeroase ocazii, eurodeputatul Grapini rămâne același susținător fervent al tradițiilor, culturii și artiștilor români. De asemenea, de mulți ani, Maria Grapini promovează valorile românești, susținerea taberei de creație de la Băile Calacea reprezentând o dovadă elocventă în acest sens.

Prin prezența sa la Festivalul din Țara Codrului, europarlamentarul umanist încheie un “tur de forță” care a început, pe 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Române, unde a participat la Chișinău, la Academia de Științe a Moldovei, la lucrările celei de a XII-a ediții a Congresului Mondial al Eminescologilor.

Acesta a continuat, în data de 1 septembrie, Maria Grapini participând, în calitate de cetățean de onoare al localității Cărpineni, la deschiderea anului școlar, la Liceul “Ștefan Holban” din Cărpineni.

Eurodeputatul PUSL rămâne, astfel, fidel convingerii că „prin cultură și susținerea tradițiilor și a valorilor românești, devenim mai buni”! “Fără cultură, fără tradiții și valori, un popor își pierde identitatea”, a transmis Maria Grapini.

Europarlamentarul PUSL a fost gazda unui interesant eveniment cultural în cadrul căruia a fost lansată cartea de poezii a scriitorului Dan Stoica, intitulată „Lupta cu Îngerul”! De această dată, Cafeneaua literară (toate edițiile au umplut săli și au sensibilizat un public avid de frumos) a avut loc în sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Totodată, la începutul acestui an, Maria Grapini a organizat la Parlamentul European, Conferința ,,Cultura, o punte între națiuni’, eveniment unde a avut loc lansarea cărții „Calendar Timișorean – File din Istoria Orașului”, scrisă de jurnalistul timișorean Zoltan Kovacs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *